Zonnepanelen Boxmeer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Boxmeer? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door o.a. gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Aan de hand van onze vergelijker lees jij handige adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Boxmeer!

zonnepanelen installateur 5831
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5831
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Boxmeer juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.boxmeer.nl tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Boxmeer. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Boxmeer zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Boxmeer
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Boxmeer zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciale lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5850), dan is het voordeel al €1228,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,045 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 800.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Boxmeer komen doorgaans uit tussen de €4300 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op circa 3030 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en/of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €681,75 (tarieven juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Boxmeer bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119108€3400 – €4350€410
2278012€5000 – €5650€525
3320015€5950 – €6250€875
4398018€6500 – €6600€950
5433020€6975 – €7125€990
6502023€7475 – €8025€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Boxmeer bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boxmeer is 3460 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 10 panelen van 290 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3975 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee consumenten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vind je dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Boxmeer?

Voor de installatie van zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-boxmeer

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Boxmeer vergelijken? Dankzij het advies hieronder kies je vandaag nog een uitstekende expert in jouw streek. Het merendeel van de aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer expliciet jouw woning. Het genre huis (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert biedt zo actueel zonnepanelen advies in Boxmeer.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft naam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Dan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvangt u ook de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €20,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Boxmeer.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Boxmeer op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Boxmeer, Sambeek, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 5830, 5831).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente