Zonnepanelen De Marne kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in De Marne? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels de zonnepanelen-vergelijker tref jij bruikbare tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in De Marne!

zonnepanelen installateur 9966
 • Lagere energielasten.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9966
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Marne juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.demarne.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente De Marne. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente De Marne zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in De Marne
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In De Marne kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5600), dan bedraagt dit al €1176. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,05 en €0,085

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 500.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in De Marne liggen tussen om en nabij de €4900 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op plusminus 2810 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €632,25 (prijspeil juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in De Marne is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119106€3550 – €4275€410
2271012€5075 – €5875€525
3346015€6000 – €6175€875
4389017€6450 – €6850€950
5440019€6975 – €7275€1030
6499021€7600 – €8150€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck De Marne vind je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Marne is 2660 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh gaan we uit van 7, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3850 kWh gaat het om 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de consumenten prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in De Marne?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-marne

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in De Marne vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs zoek je snel en eenvoudig een betrouwbare monteur in je postcoderoos. Het merendeel van de installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het genre woning (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in De Marne.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn naam, het 06-nummer, en het emailadres. Hierdoor weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit uw regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar check ook certificaten en keurmerken (bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €30,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente De Marne.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in De Marne op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het zonnestroom uit de buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 9963, 9966).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente