Zonnepanelen Houwerzijl kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Houwerzijl? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Door gebruik te maken van zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van onze tool check jij handige raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Houwerzijl!

zonnepanelen installateur 9973
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Duurzame investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9973
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Houwerzijl augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.demarne.nl ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente De Marne. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien bestaat er een handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente De Marne zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Houwerzijl
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Houwerzijl kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5325), dan profiteer je al van een korting van €1118,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,03 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 600.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Houwerzijl fluctueren tussen de €4100 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen mondt uit in zo’n 2870 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Engie of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €645,75 (prijspeil augustus 2022). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Houwerzijl kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119608€3525 – €4350€400
2291011€5025 – €5675€550
3321015€6025 – €6150€800
4395017€6300 – €6725€910
5436020€7050 – €7300€990
6502021€7675 – €8100€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Houwerzijl zie je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Houwerzijl is 2660 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de investeerders bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Houwerzijl?

Voor panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-houwerzijl

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Houwerzijl vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder tref jij zonder problemen een deskundige expert in jouw omgeving. Een aantal specialisten hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk duidelijk het huis. Het soort woning (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Houwerzijl.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, tel. nr. en het mailadres. Zo is het helder hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien verzenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (zoals CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €20,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente De Marne.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Houwerzijl op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het stroom van panelen in de buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 9973).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!