Zonnepanelen Pieterburen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Pieterburen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Aan de hand van zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met onze tool vind je samengestelde gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Pieterburen!

zonnepanelen installateur 9968
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verantwoorde investering.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9968
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Pieterburen augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.demarne.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente De Marne. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €700,00. Ook is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente De Marne kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Pieterburen
Direct zonnepanelen bestellen? In Pieterburen kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5250), dan profiteer je al van een korting van €1102,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit heet ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,03 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n 800.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (augustus 2022) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Pieterburen fluctueren tussen de €4700 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen draait uit op circa 2840 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent en NLE staat dit al gauw gelijk aan €639 (onkosten augustus 2022). Middels goedkope zonnepanelen in Pieterburen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120607€3425 – €4475€430
2287012€5225 – €5750€550
3328014€6025 – €6250€825
4380018€6400 – €6750€940
5458019€7050 – €7200€960
6500022€7575 – €8125€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Pieterburen bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pieterburen is 2660 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de mensen installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Pieterburen?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-pieterburen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Pieterburen vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten kies jij binnen enkele minuten een uitstekende monteur in de buurt. Sommige specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het soort huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Pieterburen.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Dan is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (denk aan IEC keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €20,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente De Marne.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Pieterburen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 9968).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!