Zonnepanelen Eenrum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Eenrum? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van deze website ontdek jij waardevolle info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Eenrum!

zonnepanelen installateur 9967
 • Minder betalen voor stroom.
 • Duurzame investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9967
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eenrum mei 2023

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.demarne.nl tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente De Marne. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €700,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente De Marne is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Eenrum
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Eenrum bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten erg goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan men de aankoop BTW terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5225), dan pak je al €1097,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,04 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 700.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Eenrum variëren tussen de €5100 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pakweg 2830 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €636,75 (onkosten mei 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Eenrum kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120006€3475 – €4225€420
2299012€5025 – €5650€600
3320015€5950 – €6050€750
4401016€6550 – €6825€940
5433019€7075 – €7225€1020
6508021€7575 – €8075€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Eenrum vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eenrum is 2660 kWh. Dit staat voor grofweg 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De gemiddelde investeerders kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook vind je dunne-film panelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Eenrum?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eenrum

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Eenrum vergelijken? Met tips van onze adviseurs vind je in enkele stappen een goede installateur in je postcoderoos. Diverse leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het genre huis (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Eenrum.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor is het helder hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met certificering (bijv. RoHS certificaat, ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €17,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente De Marne.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Eenrum op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het zonnestroom uit de buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9967).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!