Zonnepanelen Hornhuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Hornhuizen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Met een zonnepanelen-installatie wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij onze tool ontdek jij praktische info over zonnepanelen kopen in Hornhuizen!

zonnepanelen installateur 9978
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9978
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hornhuizen augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.demarne.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente De Marne. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente De Marne zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Hornhuizen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Hornhuizen zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval mag je de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5450), dan is het voordeel al €1144,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Dit noemen we de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 800.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hornhuizen fluctueren tussen de €5200 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor pak ‘m beet 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €657 (tarief augustus 2022). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Hornhuizen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119608€3625 – €4275€410
2297012€5125 – €5800€675
3342014€6025 – €6050€725
4405017€6400 – €6800€900
5456019€6950 – €7225€980
6518023€7400 – €8050€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Hornhuizen achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hornhuizen is 2660 kWh. Dit staat voor omstreeks 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Hornhuizen?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hornhuizen

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Hornhuizen vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips kies jij in enkele stappen een uitstekende expert in jouw streek. Het merendeel van de installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het genre dak (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn essentieel. Kies ook een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Hornhuizen.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste versturen ze de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar let ook op de benodigde certificaten (bijv. Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €25,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente De Marne.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Hornhuizen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over een project in je eigen buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Dan kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9978).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!