Zonnepanelen Zuurdijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Zuurdijk? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door een zonnepanelen-installatie is het mogelijk eigen energie te genereren. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je bruikbare details aangaande zonnepanelen kopen in Zuurdijk!

zonnepanelen installateur 9965
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Milieubewuste keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9965
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zuurdijk augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.demarne.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente De Marne. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente De Marne zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Zuurdijk
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Zuurdijk zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een groene lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5150), dan is jouw winst al €1081,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,10

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 550.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Zuurdijk liggen tussen om en nabij de €5400 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert pak ‘m beet 2800 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en/of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €630 (tarieven augustus 2022). Via goedkope zonnepanelen in Zuurdijk is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117506€3625 – €4225€380
2276013€5075 – €5675€600
3356015€6025 – €6125€775
4390016€6550 – €6700€950
5458020€6975 – €7125€1020
6506023€7500 – €7825€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Zuurdijk zie je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zuurdijk bedraagt 2660 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Veel investeerders verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Zuurdijk?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zuurdijk

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Zuurdijk vergelijken? Door middel van onze stappenplan vergelijk jij snel en eenvoudig een uitmuntende specialist in jouw omgeving. Veel bedrijven beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Detailleer de karakteristieken van het huis. Het type huis (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Zuurdijk.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de regio. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar check ook voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €30,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente De Marne.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Zuurdijk op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 9883, 9965, 9966).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!