Zonnepanelen Vierhuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Vierhuizen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Door middel van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Met onze website check je praktische info die helpen bij zonnepanelen kopen in Vierhuizen!

zonnepanelen installateur 9975
 • Minder betalen voor stroom.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9975
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vierhuizen augustus 2022

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.demarne.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente De Marne. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Tevens onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente De Marne kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Vierhuizen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Vierhuizen bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan men de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5375), dan bedraagt dit al €1128,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,045 en €0,095

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 500.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Vierhuizen liggen tussen de €4700 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 2890 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €650,25 (prijspeil augustus 2022). Via goedkope zonnepanelen in Vierhuizen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120507€3700 – €4225€410
2291013€5225 – €5825€650
3341014€5975 – €6250€775
4391018€6450 – €6625€920
5456020€6925 – €7200€1020
6495022€7575 – €8000€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Vierhuizen ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vierhuizen bedraagt 2660 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 2925 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde consumenten installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Vierhuizen?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vierhuizen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Vierhuizen vergelijken? Met het advies hieronder vergelijk jij in enkele stappen een erkende installateur in je woonplaats. Een aantal leveranciers beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets de aard van de woning. Het type dak (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Vierhuizen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar weten wij hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €35,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente De Marne.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Vierhuizen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De conditie is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 9975).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!