Zonnepanelen Leens kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Leens? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Aan de hand van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je accurate info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Leens!

zonnepanelen installateur 9965
 • Minder betalen voor stroom.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9965
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Leens augustus 2022

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.demarne.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente De Marne. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ten derde is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente De Marne kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Leens
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Leens kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten zonder hoge lasten een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5175), dan profiteer je al van een korting van €1086,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,055 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n een half miljoen gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (augustus 2022) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Leens zitten vaak tussen de €5000 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert zo’n 2810 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €632,25 (tarief augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Leens kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118608€3525 – €4400€400
2303013€5025 – €5800€625
3345015€6025 – €6275€775
4384018€6400 – €6625€940
5441019€6925 – €7200€970
6503021€7575 – €8200€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Leens check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leens bedraagt 2660 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 12 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3875 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel bewoners bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens vind je dunne-film panelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Leens?

Voor panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-leens

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Leens vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten tref jij moeiteloos een betrouwbare expert in je postcoderoos. De meeste monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de karakteristieken van de woning. Het type huis (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Leens.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Dan weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Vervolgens ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar check ook op de benodigde certificaten (bijv. VDE keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €15,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente De Marne.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Leens op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit een project in je eigen buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 9965).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!