Zonnepanelen Delfzijl kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Delfzijl? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Door de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij onze vergelijker vind jij actuele aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Delfzijl!

zonnepanelen installateur 9931
 • Een kleiner energiecontract.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9931
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Delfzijl april 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.delfzijl.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Delfzijl. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €700,00. Als laatste is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Delfzijl zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Delfzijl
Direct zonnepanelen bestellen? In Delfzijl kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5625), dan is het voordeel al €1181,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 600.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Delfzijl liggen tussen de €4600 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pakweg 2820 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €634,5 (tarieven april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Delfzijl is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117207€3450 – €4350€420
2304011€5175 – €5725€500
3360015€5900 – €6275€850
4381016€6350 – €6600€930
5460020€6975 – €7200€1010
6505023€7500 – €7800€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Delfzijl bekijk jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Delfzijl bedraagt 2630 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 2000 kWh moet je rekenen op 7, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3900 kWh zijn dat 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de mensen kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer vinden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Delfzijl?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-delfzijl

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Delfzijl vergelijken? Geholpen door het advies hieronder vergelijk je binnen enkele minuten een uitstekende expert in jouw streek. Het merendeel van de bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het soort dak (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Delfzijl.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en e-mailadres. Dan weten wij hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €17,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Delfzijl.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Delfzijl op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Stad, Land, Wijk 02, Wijk 03)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De regel is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 9930, 9931, 9932, 9933, 9934).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente