Zonnepanelen Zoutkamp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Zoutkamp? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je actuele info die helpen bij zonnepanelen kopen in Zoutkamp!

zonnepanelen installateur 9974
 • Een kleiner energiecontract.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9974
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zoutkamp oktober 2023

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.demarne.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente De Marne. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ook kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente De Marne kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Zoutkamp
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Zoutkamp kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan jij de aankoop BTW indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5350), dan is het belastingvoordeel al €1123,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,03 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al ruim 800.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Zoutkamp liggen tussen de €5000 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor plusminus 2880 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Nuon betaal je al snel €648 (prijspeil oktober 2023). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Zoutkamp kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117807€3650 – €4400€400
2291013€5200 – €5900€550
3358014€6100 – €6200€875
4398017€6525 – €6625€950
5433020€7025 – €7200€1000
6506023€7600 – €7950€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Zoutkamp tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zoutkamp is 2660 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 11 panelen van 300 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De meeste consumenten kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien bestaan er dunne-film panelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Zoutkamp?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zoutkamp

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Zoutkamp vergelijken? Dankzij het advies hieronder tref jij zonder problemen een betrouwbare monteur in je postcoderoos. Verscheidene leveranciers bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer expliciet jouw woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Zoutkamp.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Vandaar weten we op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvang je de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de omgeving. Kijk verder dan de laagste offerte, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €20,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente De Marne.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zoutkamp op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 9974).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!