Zonnepanelen Ulrum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Ulrum? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Met behulp van de investering in zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door deze pagina ontdek jij handige gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Ulrum!

zonnepanelen installateur 9971
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Duurzame investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9971
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ulrum augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.demarne.nl check jij hoe het ervoor staat in de gemeente De Marne. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij noemen we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente De Marne kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Ulrum
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Ulrum kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5300), dan is jouw winst al €1113. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,06 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Plusminus 600.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Ulrum variëren tussen de €4300 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in om en nabij 2860 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €643,5 (tarief augustus 2022). Dankzij goedkope zonnepanelen in Ulrum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118207€3525 – €4200€410
2290013€5150 – €5700€550
3337016€6025 – €6250€700
4380016€6375 – €6850€950
5445020€7075 – €7125€960
6494021€7675 – €7900€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Ulrum check jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ulrum is 2660 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh moet je rekenen op 8, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 4000 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Ulrum?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ulrum

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Ulrum vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips tref je zonder problemen een professionele vakspecialist in je postcodegebied. Sommige adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer de aard van de woning. Het type woning (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Ulrum.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om naam, tel. nr. en e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Aansluitend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de omgeving. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (denk aan Recyclage, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €35,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente De Marne.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Ulrum op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 9970, 9971).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!