Zonnepanelen Mensingeweer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Mensingeweer? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Dankzij zonnepanelen op je woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van onze website tref je uitgebreide info m.b.t. zonnepanelen kopen in Mensingeweer!

zonnepanelen installateur 9961
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9961
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Mensingeweer augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.demarne.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente De Marne. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente De Marne zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Mensingeweer
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Mensingeweer kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een krediet kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5075), dan pak je al €1065,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We spreken dan over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,055 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 750.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (augustus 2022) van een aanbieding met 10 panelen in Mensingeweer liggen tussen de €4500 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2770 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €623,25 (vergoeding augustus 2022). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Mensingeweer bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119308€3500 – €4300€380
2292012€5000 – €5700€550
3342014€5900 – €6150€725
4398017€6375 – €6700€930
5438020€6975 – €7200€960
6514022€7425 – €8000€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Mensingeweer bekijk je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mensingeweer is 2660 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 12 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee consumenten prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Mensingeweer?

Tijdens de montage van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-mensingeweer

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Mensingeweer vergelijken? Door middel van onze stappenplan tref jij moeiteloos een betrouwbare vakspecialist in de buurt. Verschillende installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf de aard van de woning. Het soort huis (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Mensingeweer.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Nadien verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar let ook op de benodigde certificaten (zoals CE-keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €40,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente De Marne.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Mensingeweer op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9961).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!