Zonnepanelen Lauwersoog kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Lauwersoog? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Met de nieuwste zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van onze website check je waardevolle adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Lauwersoog!

zonnepanelen installateur 9976
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9976
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lauwersoog augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.demarne.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente De Marne. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens is er ook een handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente De Marne is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Lauwersoog
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Lauwersoog kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag men de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5400), dan pak je al €1134. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit heet ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,105

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Zo’n 800.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Lauwersoog fluctueren tussen de €4000 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa grofweg 2900 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €652,5 (onkosten augustus 2022). Dankzij goedkope zonnepanelen in Lauwersoog kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120608€3700 – €4225€390
2287012€5175 – €5650€550
3335016€5950 – €6175€825
4389018€6300 – €6800€940
5438020€7100 – €7200€1010
6495023€7700 – €8175€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Lauwersoog check je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lauwersoog bedraagt 2660 kWh. Je hebt dus nodig circa 11 panelen van 280 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Lauwersoog?

Tijdens de montage van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lauwersoog

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Lauwersoog vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan zoek je moeiteloos een deskundige expert in de buurt. De meeste bedrijven hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het soort woning (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Selecteer ook een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Lauwersoog.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Dan weten we hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit de omgeving. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (zoals Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €22,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente De Marne.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lauwersoog op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9976).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!