Zonnepanelen Westernieland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Westernieland? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek je bruikbare aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Westernieland!

zonnepanelen installateur 9969
 • Snelle terugverdientijd.
 • Goed voor het milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9969
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westernieland mei 2023

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.demarne.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente De Marne. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente De Marne kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Westernieland
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Westernieland zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5275), dan is het voordeel al €1107,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,03 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 650.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Westernieland liggen tussen om en nabij de €5100 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op zo’n 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Engie of NLE betaal je daarvoor zo’n €641,25 (kosten mei 2023). Via goedkope zonnepanelen in Westernieland kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117308€3575 – €4475€380
2276011€5050 – €5725€650
3352016€5975 – €6150€825
4395017€6425 – €6750€900
5438020€7050 – €7125€1010
6505021€7575 – €7900€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Westernieland achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westernieland bedraagt 2660 kWh. Dit staat voor ongeveer 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2975 kWh zijn dat er circa 11, en voor 4000 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde consumenten bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Westernieland?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westernieland

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Westernieland vergelijken? Op basis van onze stappenplan vergelijk je snel en eenvoudig een professionele leverancier in de buurt. Veel installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer expliciet het huis. De huis-categorie (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Westernieland.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €22,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente De Marne.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Westernieland op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 9969).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!