Zonnepanelen Schouwerzijl kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Schouwerzijl? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. D.m.v. thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Wegens de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van deze pagina vind je accurate raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Schouwerzijl!

zonnepanelen installateur 9962
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9962
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schouwerzijl augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.demarne.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente De Marne. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente De Marne kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Schouwerzijl
Direct zonnepanelen bestellen? In Schouwerzijl zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor consumenten met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5100), dan profiteer je al van een korting van €1071. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,035 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg een half miljoen woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Schouwerzijl variëren tussen de €5300 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 2780 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €625,5 (onkosten augustus 2022). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Schouwerzijl is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3500 – €4350€400
2309012€5275 – €5700€675
3342015€5975 – €6200€850
4387016€6450 – €6675€880
5466020€6975 – €7300€990
6489021€7425 – €8175€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Schouwerzijl check je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schouwerzijl bedraagt 2660 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1825 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3850 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde klanten installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Schouwerzijl?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schouwerzijl

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Schouwerzijl vergelijken? Op basis van onderstaande tips zoek je snel en eenvoudig een betrouwbare vakspecialist in jouw streek. Verscheidene installateurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Definieer expliciet het huis. Het type huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Schouwerzijl.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Als laatste verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de laagste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €30,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente De Marne.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Schouwerzijl op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over een regionaal project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 9962).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!