Zonnepanelen Warfhuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Warfhuizen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Aan de hand van de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Door de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Geholpen door deze website doorzoek je actuele aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Warfhuizen!

zonnepanelen installateur 9966
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Milieubewuste keuze.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9966
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Warfhuizen september 2023

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.demarne.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente De Marne. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €700,00. Bovendien bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente De Marne kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Warfhuizen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Warfhuizen kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan men de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5200), dan is jouw winst al €1092. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,055 en €0,105

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno september 2023. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 500.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Warfhuizen liggen tussen om en nabij de €4200 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa om en nabij 2820 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €634,5 (kosten september 2023). Via goedkope zonnepanelen in Warfhuizen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118108€3550 – €4400€380
2299013€5000 – €5800€575
3344016€5900 – €6275€725
4383016€6525 – €6850€890
5459020€6900 – €7200€980
6511021€7650 – €8175€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Warfhuizen bekijk je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Warfhuizen bedraagt 2660 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 11 panelen van 295 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3975 kWh zijn dat 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vinden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Warfhuizen?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-warfhuizen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Warfhuizen vergelijken? Middels onderstaande tips tref jij in een zeer korte periode een professionele specialist in de buurt. Verscheidene leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer het type huis. Het genre dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Warfhuizen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Aansluitend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar wees scherp op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €22,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente De Marne.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Warfhuizen op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Dan kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 9963, 9966).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!