Zonnepanelen Kloosterburen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Kloosterburen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van deze website lees jij praktische raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Kloosterburen!

zonnepanelen installateur 9977
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9977
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kloosterburen september 2023

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.demarne.nl lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente De Marne. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente De Marne kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Kloosterburen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Kloosterburen kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5425), dan is het voordeel al €1139,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 550.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Kloosterburen liggen tussen om en nabij de €4900 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op plusminus 2910 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €654,75 (onkosten september 2023). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Kloosterburen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118206€3700 – €4500€420
2291013€5025 – €5650€600
3335016€6025 – €6100€850
4385018€6500 – €6700€920
5449020€6900 – €7125€1030
6509022€7650 – €8125€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Kloosterburen lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kloosterburen is 2660 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 10 panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh gaat het om 12, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Bijna alle consumenten kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Kloosterburen?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kloosterburen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Kloosterburen vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan vind jij in enkele stappen een uitmuntende vakman in de regio. Een aantal monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. De huis-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Kloosterburen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Zo is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit uw regio. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met certificering (je kunt denken aan CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €35,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente De Marne.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Kloosterburen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 9977).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!