Zonnepanelen Wehe-den Hoorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Wehe-den Hoorn? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Middels de nieuwste zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van deze pagina vind jij veelzijdige informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Wehe-den Hoorn!

zonnepanelen installateur 9964
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Los van de energieleverancier.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9964
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wehe-den Hoorn augustus 2022

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.demarne.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente De Marne. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste noemen we de prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente De Marne zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Wehe-den Hoorn
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Wehe-den Hoorn zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5125), dan pak je al €1076,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,055 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer 700.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Wehe-den Hoorn variëren tussen de €5400 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 2790 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €627,75 (prijspeil augustus 2022). Via goedkope zonnepanelen in Wehe-den Hoorn kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118107€3425 – €4400€390
2290012€5025 – €5850€500
3358014€5950 – €6050€875
4383017€6325 – €6725€900
5450019€6900 – €7200€990
6492023€7500 – €8075€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Wehe-den Hoorn achterhaal je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wehe-den Hoorn bedraagt 2660 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3975 kWh zijn dat 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De meeste investeerders verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Wehe-den Hoorn?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wehe-den-hoorn

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Wehe-den Hoorn vergelijken? D.m.v. onderstaande tips zoek je in enkele stappen een uitstekende specialist in jouw omgeving. Verschillende leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf het soort huis. Het soort huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Wehe-den Hoorn.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Nadien verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €40,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente De Marne.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Wehe-den Hoorn op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 9964).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!