Zonnepanelen Molenwaard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Molenwaard? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. D.m.v. een zonnepanelen-installatie wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker vind je uitgebreide tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Molenwaard!

zonnepanelen installateur 3366
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Duurzame investering.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • BTW terugvragen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode3366
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Molenwaard juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.gemeentemolenwaard.nl ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Molenwaard. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Molenwaard zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Molenwaard
Direct zonnepanelen bestellen? In Molenwaard bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5450), dan bedraagt dit al €1144,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor de overproductie. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,11

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 650.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Molenwaard liggen tussen de €4200 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa zo’n 2940 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta of Vandebron betaal je al snel €661,5 (tarieven juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Molenwaard kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120008€3400 – €4225€400
2278011€5150 – €5600€550
3345014€6025 – €6250€875
4397017€6400 – €6650€920
5449019€6950 – €7150€970
6481022€7650 – €8175€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Molenwaard ontdek je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Molenwaard is 3120 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3925 kWh gaat het om 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Veel huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Molenwaard?

Voor zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-molenwaard

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Molenwaard vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips vind je in een zeer korte periode een goede monteur in je woonplaats. Verschillende aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijzen. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Schets expliciet jouw woning. Het genre woning (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Molenwaard.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar weten we hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van specialisten die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €30,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Molenwaard.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Molenwaard op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk)? Dan mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 3366).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente