Zonnepanelen Nieuwpoort kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Nieuwpoort? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Middels zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien de dalende verkoopprijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via deze website ontdek jij samengestelde details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Nieuwpoort!

zonnepanelen installateur 2965
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Duurzame investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2965
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwpoort april 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.gemeentemolenwaard.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Molenwaard. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts noemen we de royale salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Molenwaard zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Nieuwpoort
Direct zonnepanelen bestellen? In Nieuwpoort zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan men de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4875), dan is het belastingvoordeel al €1023,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Hiervoor krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 650.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Nieuwpoort liggen tussen om en nabij de €4300 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 3000 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €675 (prijs april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Nieuwpoort kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120308€3700 – €4350€400
2282012€5100 – €5750€550
3322016€6000 – €6100€775
4403016€6550 – €6625€950
5458019€7100 – €7200€1030
6517021€7400 – €7925€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Nieuwpoort tref je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwpoort is 3120 kWh. Dit staat voor om en nabij 12 panelen van 280 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2975 kWh zijn dat er circa 12, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de bewoners prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Nieuwpoort?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwpoort

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Nieuwpoort vergelijken? Via tips van onze adviseurs zoek je in korte tijd een deskundige vakman in je postcodegebied. Verschillende monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer expliciet het huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Nieuwpoort.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Hierdoor is het helder hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om de benodigde certificaten (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €25,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Molenwaard.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwpoort op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een project in je eigen buurt (Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 2965).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!