Zonnepanelen Nieuw-Lekkerland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Nieuw-Lekkerland? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels de zonnepanelen-vergelijker ontdek je veelzijdige gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Nieuw-Lekkerland!

zonnepanelen installateur 2957
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Lange levensduur.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2957
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuw-Lekkerland juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.gemeentemolenwaard.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Molenwaard. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Molenwaard is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Nieuw-Lekkerland
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Nieuw-Lekkerland kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan men de aankoop BTW terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4775), dan bedraagt dit al €1002,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,03 en €0,09

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan een half miljoen huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Nieuw-Lekkerland schommelen tussen de €5400 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2960 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice of Vandebron betaal je hiervoor wel €666 (prijspeil juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Nieuw-Lekkerland kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119606€3450 – €4200€420
2309011€5150 – €5675€625
3343015€6025 – €6225€825
4390018€6325 – €6600€940
5468020€6925 – €7225€1020
6513021€7475 – €8175€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Nieuw-Lekkerland tref je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuw-Lekkerland is 3120 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1850 kWh gaat het om 8, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Veel investeerders prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook vind je dunne-film panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Nieuw-Lekkerland?

Puur voor zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuw-lekkerland

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Nieuw-Lekkerland vergelijken? Door onze stappenplan kies jij in een zeer korte periode een professionele vakspecialist in jouw omgeving. Verscheidene bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het genre woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Nieuw-Lekkerland.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op certificering (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €22,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Molenwaard.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nieuw-Lekkerland op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over een project in je eigen buurt (Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 2957).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!