Zonnepanelen Kinderdijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Kinderdijk? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via deze pagina vind jij omvangrijke toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Kinderdijk!

zonnepanelen installateur 2961
 • Snelle terugverdientijd.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2961
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kinderdijk mei 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.gemeentemolenwaard.nl bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Molenwaard. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Molenwaard zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Kinderdijk
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Kinderdijk zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4825), dan bedraagt dit al €1013,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Hiervoor krijg je de reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,11

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 500.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Kinderdijk schommelen tussen de €4200 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa zo’n 2980 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en/of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €670,5 (tarief mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Kinderdijk kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118908€3525 – €4350€410
2307011€5100 – €5625€600
3352016€5925 – €6075€725
4420018€6425 – €6700€900
5459019€7075 – €7250€1000
6518022€7650 – €8200€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Kinderdijk check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kinderdijk is 3120 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3825 kWh gaat het om 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste mensen installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Kinderdijk?

Tijdens de montage van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kinderdijk

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Kinderdijk vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder vind jij snel en eenvoudig een uitstekende installateur in jouw omgeving. Het merendeel van de monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. Het type woning (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Kinderdijk.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €20,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Molenwaard.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kinderdijk op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 2960, 2961).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!