Zonnepanelen Brandwijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Brandwijk? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van krachtige zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van onze tool bekijk je omvangrijke informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Brandwijk!

zonnepanelen installateur 2974
 • Een kleiner energiecontract.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2974
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Brandwijk juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.gemeentemolenwaard.nl bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Molenwaard. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Molenwaard kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Brandwijk
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Brandwijk kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Deze groene leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5025), dan is het voordeel al €1055,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Circa 650.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Brandwijk schommelen tussen de €4000 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert circa 3060 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €688,5 (prijspeil juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Brandwijk bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117708€3650 – €4400€390
2301012€5250 – €5825€625
3337014€6000 – €6275€750
4397018€6475 – €6825€930
5453020€7050 – €7125€1020
6503023€7400 – €8000€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Brandwijk ontdek je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Brandwijk bedraagt 3120 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1925 kWh zijn dat er 7, voor 2850 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de klanten bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Brandwijk?

Puur voor PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-brandwijk

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Brandwijk vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan kies jij zonder problemen een uitmuntende vakspecialist in de regio. Verschillende bedrijven bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de kosten. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het genre dak (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Brandwijk.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit uw regio. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar certificering (bijv. IEC keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €22,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Molenwaard.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Brandwijk op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 2974).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!