Zonnepanelen Groot-Ammers kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Groot-Ammers? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. Middels krachtige zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels onze tool tref je accurate raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Groot-Ammers!

zonnepanelen installateur 2964
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2964
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Groot-Ammers april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.gemeentemolenwaard.nl tref jij de spelregels in de gemeente Molenwaard. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Molenwaard kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Groot-Ammers
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Groot-Ammers bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4850), dan pak je al €1018,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij een half miljoen consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Groot-Ammers komen doorgaans uit tussen de €5100 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor zo’n 2990 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €672,75 (tarief april 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Groot-Ammers kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117107€3650 – €4225€400
2289013€5075 – €5725€575
3343015€6100 – €6100€750
4397016€6450 – €6625€900
5449020€7000 – €7225€970
6486022€7575 – €8150€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Groot-Ammers tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Groot-Ammers bedraagt 3120 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1825 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2950 kWh zijn dat er circa 12, en voor 4000 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De meeste klanten prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Groot-Ammers?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-groot-ammers

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Groot-Ammers vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan heb jij in enkele stappen een uitstekende expert in de buurt. Het merendeel van de aanbieders beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Specificeer expliciet jouw woning. Het genre huis (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Groot-Ammers.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar relevante keurmerken (denk aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €22,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Molenwaard.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Groot-Ammers op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het zonnestroom uit de buurt (Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 2964).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!