Zonnepanelen Wijngaarden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Wijngaarden? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij handige details over zonnepanelen kopen in Wijngaarden!

zonnepanelen installateur 3366
 • Een kleiner energiecontract.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode3366
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wijngaarden juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.gemeentemolenwaard.nl bekijk je de spelregels in de gemeente Molenwaard. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Molenwaard kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Wijngaarden
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Wijngaarden kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5125), dan is het voordeel al €1076,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. In de volksmond: salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,06 en €0,10

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n 600.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Wijngaarden fluctueren tussen de €5200 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2810 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €632,25 (tarief juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Wijngaarden kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120906€3450 – €4500€440
2293013€5125 – €5625€500
3320014€6000 – €6150€700
4399018€6550 – €6825€910
5455019€6900 – €7275€960
6497023€7500 – €8150€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Wijngaarden tref je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wijngaarden is 3120 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 2000 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3950 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede bestaan er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Wijngaarden?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wijngaarden

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Wijngaarden vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan vind jij in een zeer korte periode een uitstekende vakspecialist in jouw omgeving. Verscheidene aanbieders bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft dan actueel zonnepanelen advies in Wijngaarden.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op die manier komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de regio. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €40,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Molenwaard.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Wijngaarden op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 3366).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!