Zonnepanelen Bleskensgraaf kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Bleskensgraaf? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Door gebruik te maken van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via deze website vind je waardevolle details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Bleskensgraaf!

zonnepanelen installateur 2971
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2971
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bleskensgraaf juni 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.gemeentemolenwaard.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Molenwaard. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Molenwaard kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Bleskensgraaf
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Bleskensgraaf kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4975), dan loopt dit al op tot €1044,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,06 en €0,11

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer een half miljoen huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Bleskensgraaf schommelen tussen de €4600 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa om en nabij 3040 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Powerpeers betaal je al snel €684 (kosten juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Bleskensgraaf kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117506€3675 – €4350€410
2302012€5150 – €5725€675
3329014€5975 – €6050€800
4403017€6400 – €6725€950
5455020€7075 – €7225€1010
6509022€7500 – €8125€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Bleskensgraaf achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bleskensgraaf bedraagt 3120 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de mensen kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Bleskensgraaf?

Voor panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bleskensgraaf

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Bleskensgraaf vergelijken? Geholpen door onderstaande tips tref je in enkele stappen een betrouwbare vakman in je woonplaats. Veel specialisten bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer de aard van het huis. Het type woning (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Bleskensgraaf.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van deskundigen uit de buurt. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar check ook op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €15,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Molenwaard.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bleskensgraaf op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 2970, 2971).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!