Zonnepanelen Streefkerk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Streefkerk? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. onze website lees jij toepasbare gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Streefkerk!

zonnepanelen installateur 2959
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2959
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Streefkerk juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.gemeentemolenwaard.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Molenwaard. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Molenwaard zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Streefkerk
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Streefkerk zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een krediet kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag je de BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4800), dan is jouw winst al €1008. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,105

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 700.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Streefkerk schommelen tussen de €5200 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert circa 2970 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en/of Powerpeers betaal je al snel €668,25 (prijspeil juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Streefkerk kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119407€3425 – €4300€400
2282013€5200 – €5725€575
3343016€6000 – €6175€800
4411018€6550 – €6650€920
5460020€7100 – €7250€980
6488021€7625 – €7825€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Streefkerk achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Streefkerk bedraagt 3120 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1950 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Veel huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Streefkerk?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-streefkerk

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Streefkerk vergelijken? Met de uitleg die hierna komt zoek je moeiteloos een goede specialist in je postcoderoos. De meeste specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de kosten. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de eigenschappen van de woning. Het type huis (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Streefkerk.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (zoals ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €30,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Molenwaard.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Streefkerk op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een project in je eigen buurt (Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 2959).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!