Zonnepanelen Goudriaan kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Goudriaan? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door het zonnepanelen-systeem wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels onze tool check je waardevolle adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Goudriaan!

zonnepanelen installateur 2977
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2977
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Goudriaan juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.gemeentemolenwaard.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Molenwaard. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Ook kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Molenwaard kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Goudriaan
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Goudriaan zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor gezinnen heel voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5075), dan is jouw winst al €1065,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de overproductie. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,06 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Plusminus 650.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Kosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Goudriaan zitten vaak tussen de €4700 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 3080 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Engie en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €693 (vergoeding juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Goudriaan is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117806€3625 – €4400€390
2288012€5000 – €5875€625
3349014€6000 – €6175€850
4420018€6425 – €6600€910
5435019€7050 – €7125€1020
6503022€7425 – €7875€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Goudriaan bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Goudriaan bedraagt 3120 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 11 panelen van 300 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3950 kWh gaat het om 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Bijna alle bewoners installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Goudriaan?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-goudriaan

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Goudriaan vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips zoek je zonder problemen een erkende vakman in de regio. Verschillende monteurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. Het type dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Goudriaan.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Dan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend ontvang je de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €22,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Molenwaard.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Goudriaan op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 2977).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!