Zonnepanelen Hendrik-Ido-Ambacht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Hendrik-Ido-Ambacht? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en een goede investering. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Door o.a. dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door deze pagina vind jij veelzijdige informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Hendrik-Ido-Ambacht!

zonnepanelen installateur 3341
 • Lagere energielasten.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHendrik-Ido-Ambacht
Postcode3341
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hendrik-Ido-Ambacht juni 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.h-i-ambacht.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €800,00. Ook mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Hendrik-Ido-Ambacht
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Hendrik-Ido-Ambacht bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5075), dan loopt dit al op tot €1065,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 700.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juni 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Hendrik-Ido-Ambacht fluctueren tussen de €4500 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in ongeveer 2790 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €627,75 (tarieven juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Hendrik-Ido-Ambacht kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119508€3475 – €4250€400
2276013€5200 – €5800€600
3333014€6100 – €6075€850
4401016€6400 – €6675€940
5431019€7100 – €7200€1030
6508022€7425 – €8100€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Hendrik-Ido-Ambacht lees jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hendrik-Ido-Ambacht bedraagt 3090 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee huizenbezitters installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hendrik-Ido-Ambacht?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hendrik-ido-ambacht

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Hendrik-Ido-Ambacht vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan zoek je vandaag nog een goede installateur in de buurt. Tal van adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer expliciet jouw woning. Het genre woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Hendrik-Ido-Ambacht.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Dan is het helder hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (denk aan TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €15,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hendrik-Ido-Ambacht op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het stroom van panelen in de buurt (Centrum, Krommeweg, De Volgerlanden, Sandelingen-Ambacht, De Oevers)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 3340, 3341, 3342, 3343, 3344).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!