Zonnepanelen Sliedrecht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Sliedrecht? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Middels zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker bekijk je samengestelde info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Sliedrecht!

zonnepanelen installateur 3361
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteSliedrecht
Postcode3361
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sliedrecht juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.sliedrecht.nl vind je wat de regels zijn in de gemeente Sliedrecht. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts is er nog een royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Sliedrecht is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Sliedrecht
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Sliedrecht kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een groene lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5775), dan pak je al €1212,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,035 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 500.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Sliedrecht fluctueren tussen de €4600 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert zo’n 3070 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €690,75 (prijspeil juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Sliedrecht kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117607€3400 – €4225€440
2292013€5050 – €5850€600
3351015€5950 – €6025€875
4418017€6425 – €6825€890
5440020€7000 – €7250€1030
6492022€7425 – €7975€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Sliedrecht ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sliedrecht is 2670 kWh. Dit staat voor pakweg 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1825 kWh gaat het om 7, voor 2825 kWh zijn dat er 11, en voor 3875 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste consumenten kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Sliedrecht?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sliedrecht

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Sliedrecht vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips heb je in een zeer korte periode een uitmuntende monteur in je postcodegebied. Verschillende installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de prijzen. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf zo specifiek mogelijk het huis. De huis-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur biedt zo goedzonnepanelen advies in Sliedrecht.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om naam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daarna versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week ontvang je een offerte op maat van experts uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €22,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Sliedrecht.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sliedrecht op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een project in je eigen buurt (Sliedrecht-West, Sliedrecht-Centrum, Sliedrecht-Oost, Sliedrecht-Noord)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 3360, 3361, 3362, 3363, 3364, 3366).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!