Zonnepanelen Oud-Alblas kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Oud-Alblas? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door onze website check je actuele details over zonnepanelen kopen in Oud-Alblas!

zonnepanelen installateur 2969
 • Snelle terugverdientijd.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2969
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oud-Alblas juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.gemeentemolenwaard.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Molenwaard. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Molenwaard kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Oud-Alblas
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Oud-Alblas kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4950), dan pak je al €1039,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Circa 600.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Oud-Alblas liggen tussen om en nabij de €4000 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor ongeveer 3030 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €681,75 (vergoeding juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Oud-Alblas kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120308€3500 – €4300€410
2273011€5050 – €5625€625
3336016€6100 – €6175€825
4407017€6400 – €6600€930
5462020€6975 – €7150€960
6519021€7550 – €8050€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Oud-Alblas lees jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oud-Alblas bedraagt 3120 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 11 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Veel mensen verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Oud-Alblas?

Voor het leggen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oud-alblas

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Oud-Alblas vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt kies je snel en eenvoudig een uitstekende expert in jouw omgeving. Sommige installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer expliciet het huis. Het genre huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Oud-Alblas.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend verstrekken zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar houd ook rekening met certificering (denk aan VDE keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €17,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Molenwaard.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Oud-Alblas op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het stroom van panelen in de buurt (Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 2969).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!