Zonnepanelen Molenaarsgraaf kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Molenaarsgraaf? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Dankzij het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van onze vergelijker check jij toepasbare adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Molenaarsgraaf!

zonnepanelen installateur 2973
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet het milieu op 1.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2973
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Molenaarsgraaf april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.gemeentemolenwaard.nl lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Molenwaard. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Molenwaard is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Molenaarsgraaf
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Molenaarsgraaf bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren extra goedkoop een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5000), dan profiteer je al van een korting van €1050. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,035 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 750.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (april 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Molenaarsgraaf zitten vaak tussen de €4700 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 3050 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €686,25 (kosten april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Molenaarsgraaf kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119208€3425 – €4325€410
2271012€5200 – €5625€600
3342014€5975 – €6225€700
4405017€6525 – €6650€900
5430020€6975 – €7125€980
6507023€7550 – €7975€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Molenaarsgraaf ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Molenaarsgraaf bedraagt 3120 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle klanten verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Molenaarsgraaf?

Puur voor panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-molenaarsgraaf

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Molenaarsgraaf vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt tref je in enkele stappen een professionele monteur in je woonplaats. Sommige adviseurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de offerteprijs. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de aard van de woning. Het type huis (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Molenaarsgraaf.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Nadien ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €40,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Molenwaard.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Molenaarsgraaf op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een project in je eigen buurt (Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 2973).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!