Zonnepanelen Papendrecht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Papendrecht? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Met het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl lees jij omvangrijke tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Papendrecht!

zonnepanelen installateur 3351
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieZuid-Holland
GemeentePapendrecht
Postcode3351
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Papendrecht april 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.papendrecht.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Papendrecht. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €900,00. Tevens onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Papendrecht zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Papendrecht
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Papendrecht zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5625), dan is jouw winst al €1181,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer 700.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Papendrecht schommelen tussen de €4800 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op circa 3010 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €677,25 (prijspeil april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Papendrecht is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120808€3450 – €4500€420
2296012€5300 – €5725€575
3360015€6000 – €6075€850
4408017€6300 – €6850€940
5460020€7025 – €7200€1000
6495022€7550 – €7875€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Papendrecht check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Papendrecht is 2940 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1825 kWh gaat het om 8, voor 3000 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde consumenten prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer onderscheiden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Papendrecht?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-papendrecht

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Papendrecht vergelijken? Door de uitleg die hierna komt tref je zonder problemen een erkende expert in je woonplaats. Sommige aanbieders hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Detailleer de aard van de woning. Het soort dak (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Papendrecht.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (denk aan CE-keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €25,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Papendrecht.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Papendrecht op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om een lokaal project (Papendrecht)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De regel is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 3350, 3351, 3352, 3353, 3354, 3355, 3356).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!