Zonnepanelen Langerak kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Langerak? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Via zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via zonnepanelenrevolutie.nl tref je toepasbare adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Langerak!

zonnepanelen installateur 2967
 • Een kleiner energiecontract.
 • Milieubewuste keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2967
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Langerak juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.gemeentemolenwaard.nl check jij de spelregels in de gemeente Molenwaard. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Molenwaard zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Langerak
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Langerak zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4900), dan bedraagt dit al €1029. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,055 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 750.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Langerak fluctueren tussen de €4300 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in grofweg 3010 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie of NLE betaal je hiervoor wel €677,25 (tarieven juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Langerak bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117308€3425 – €4400€390
2303013€5100 – €5675€575
3329014€6000 – €6175€775
4415016€6350 – €6800€920
5470019€7075 – €7125€1020
6513021€7575 – €8175€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Langerak check je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Langerak is 3120 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 12 panelen van 280 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2900 kWh zijn dat er 11, en voor 4000 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de klanten kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Langerak?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-langerak

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Langerak vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan heb jij in korte tijd een erkende expert in jouw streek. Sommige installateurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf het type huis. Het genre dak (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn essentieel. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Langerak.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar check ook certificaten en keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €17,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Molenwaard.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Langerak op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een regionaal project (Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 2967).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!