Zonnepanelen Zwijndrecht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Zwijndrecht? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met onze vergelijker lees je veelzijdige aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Zwijndrecht!

zonnepanelen installateur 3331
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zet het milieu op 1.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZwijndrecht
Postcode3331
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zwijndrecht april 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.zwijndrecht.nl vind je wat de regels zijn in de gemeente Zwijndrecht. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Zwijndrecht kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Zwijndrecht
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Zwijndrecht kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een groene lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan men de aankoop BTW terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€4750), dan loopt dit al op tot €997,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,08

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer 500.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Zwijndrecht liggen tussen de €4600 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in circa 2780 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en/of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €625,5 (kosten april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Zwijndrecht bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119507€3700 – €4500€400
2270012€5000 – €5875€600
3351016€6075 – €6075€725
4381016€6450 – €6850€930
5455019€6975 – €7200€960
6517023€7450 – €8150€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Zwijndrecht achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zwijndrecht bedraagt 2810 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 12 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast vinden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Zwijndrecht?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zwijndrecht

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Zwijndrecht vergelijken? Via het advies hieronder vind jij in korte tijd een uitstekende specialist in je woonplaats. Veel monteurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. Het genre huis (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Zwijndrecht.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten we hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar vraag ook om certificering (voorbeelden zijn RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €15,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Zwijndrecht.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Zwijndrecht op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Walburg, Centrum, Noord, Heer Oudelands Ambacht, Kort Ambacht, Nederhoven, Verspreide bebouwing, Bebouwde kom Heerjansdam, Landelijk gebied Heerjansdam)? Dan mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 3330, 3331, 3332, 3333, 3334, 3335, 3336).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente