Zonnepanelen Ottoland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Ottoland? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Op basis van innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl lees jij veelzijdige toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Ottoland!

zonnepanelen installateur 2975
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Groene investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2975
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ottoland april 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.gemeentemolenwaard.nl tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Molenwaard. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Molenwaard is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Ottoland
Direct zonnepanelen bestellen? In Ottoland zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5050), dan loopt dit al op tot €1060,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,11

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim een half miljoen gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Ottoland liggen tussen de €4800 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 3070 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice of Qurrent betaal je al snel €690,75 (kosten april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Ottoland bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117606€3650 – €4350€400
2304012€5125 – €5625€625
3336016€5975 – €6025€750
4400016€6425 – €6800€930
5437020€6950 – €7275€1020
6514022€7675 – €8025€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Ottoland tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ottoland bedraagt 3120 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2800 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3900 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De doorsnee woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Ottoland?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ottoland

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Ottoland vergelijken? D.m.v. onderstaande tips tref je zonder problemen een deskundige installateur in je postcodegebied. Verschillende monteurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer duidelijk het huis. Het soort woning (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft dan goedzonnepanelen advies in Ottoland.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo komen we erachter hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €15,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Molenwaard.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ottoland op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 2975).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!