Zonnepanelen Waal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Waal? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via deze pagina bekijk je samengestelde aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Waal!

zonnepanelen installateur 2968
 • Lagere maandlasten.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2968
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Waal juni 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.gemeentemolenwaard.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Molenwaard. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Molenwaard is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Waal
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Waal kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4925), dan profiteer je al van een korting van €1034,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Plusminus 550.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Waal komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen genereert zo’n 3020 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en NLE betaal je daarvoor zo’n €679,5 (prijspeil juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Waal bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118908€3450 – €4375€390
2291013€5150 – €5675€625
3360015€6025 – €6225€725
4383017€6300 – €6825€930
5461020€7075 – €7300€1000
6507023€7450 – €8100€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Waal bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Waal is 3120 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 10 panelen van 320 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3950 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De meeste mensen bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Waal?

Puur voor panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-waal

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Waal vergelijken? Met behulp van het advies hieronder tref je vandaag nog een betrouwbare expert in je postcoderoos. Een aantal aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf expliciet jouw woning. De woning-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Waal.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Zo komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar let ook op de benodigde certificaten (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €17,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Molenwaard.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Waal op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit stroom van panelen in de buurt (Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De regel is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 2968).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!