Zonnepanelen Dordrecht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Dordrecht? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Door gebruik te maken van zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van onze vergelijker tref jij uitgebreide details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Dordrecht!

zonnepanelen installateur 3301
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteDordrecht
Postcode3301
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31150 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dordrecht juni 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.dordrecht.nl ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Dordrecht. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens is er ook een handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Dordrecht is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Dordrecht
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Dordrecht kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4900), dan is het belastingvoordeel al €1029. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,045 en €0,085

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer 550.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Dordrecht variëren tussen de €4700 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op om en nabij 2720 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €612 (prijspeil juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Dordrecht kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118707€3575 – €4450€400
2287012€5200 – €5725€625
3339016€6000 – €6175€875
4394017€6300 – €6700€900
5448020€7000 – €7200€960
6507021€7600 – €7900€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Ook is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Dordrecht tref je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dordrecht is 2670 kWh. Dit staat voor ongeveer 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh zijn dat 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Bijna alle huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Dordrecht?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dordrecht

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Dordrecht vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan kies je binnen enkele minuten een uitmuntende expert in de regio. Tal van installateurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de offerteprijs. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer de aard van het huis. Het soort huis (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Dordrecht.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Zo komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daarna zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €40,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Dordrecht.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Dordrecht op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit zonnestroom uit de buurt (Binnenstad, Noordflank, Oud Krispijn, Nieuw-krispijn, Het Reeland, Staart, Wielwijk, Crabbehof/Zuidhoven, Sterrenburg, Dubbeldam, Stadspolders, Industriegebied West, Verspreide bebouwing)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 3300, 3301, 3311, 3312, 3313, 3314, 3315, 3316, 3317, 3318, 3319, 3328, 3329).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!