Zonnepanelen Borsele kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Borsele? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Geholpen door zonnepanelen op je woning wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels de zonnepanelen-vergelijker ontdek je toepasbare info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Borsele!

zonnepanelen installateur 4451
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4451
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Borsele juni 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.borsele.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Borsele. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Borsele kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Borsele
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Borsele zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciale lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5625), dan loopt dit al op tot €1181,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,035 en €0,095

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 500.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Borsele liggen tussen om en nabij de €4800 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 2890 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent en/of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €650,25 (vergoeding juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Borsele is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118408€3475 – €4200€390
2283012€5000 – €5850€575
3347014€5925 – €6125€750
4389017€6450 – €6625€920
5431020€7075 – €7150€1030
6508021€7525 – €7975€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Borsele tref je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Borsele is 2830 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 12 panelen van 295 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 3000 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. De doorsnee mensen verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Borsele?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-borsele

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Borsele vergelijken? D.m.v. onderstaande tips vergelijk je in korte tijd een erkende leverancier in je woonplaats. Tal van bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijzen. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het genre dak (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Borsele.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Vervolgens versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit de omgeving. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €30,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Borsele.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Borsele op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Is het een lokaal project (Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek)? Dan kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4450, 4451).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente