Zonnepanelen Ovezande kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Ovezande? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Aan de hand van het zonnepanelen-systeem wek je je eigen zonne-energie op. Door het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij onze website doorzoek je uitgebreide info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Ovezande!

zonnepanelen installateur 4441
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4441
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ovezande juni 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.borsele.nl ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Borsele. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ten derde bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Borsele kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Ovezande
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Ovezande kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten extra goedkoop een lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5025), dan loopt dit al op tot €1055,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Niet alleen goed voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan een half miljoen huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (juni 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Ovezande fluctueren tussen de €5300 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in ongeveer 2840 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €639 (tarief juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Ovezande is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119307€3500 – €4375€430
2270013€5250 – €5875€625
3326014€5925 – €6175€850
4404018€6325 – €6825€950
5454019€7050 – €7275€1010
6490021€7700 – €7925€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Ovezande bekijk je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ovezande bedraagt 2830 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1875 kWh gaan we uit van 7, voor 2800 kWh gaat het om 12, en voor 3950 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de consumenten bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder vinden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Ovezande?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ovezande

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Ovezande vergelijken? Met tips van onze adviseurs tref je snel en eenvoudig een goede installateur in de regio. Tal van aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Schets het type huis. Het type woning (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Ovezande.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar check ook de benodigde certificaten (bijvoorbeeld RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €22,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Borsele.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Ovezande op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zeeland
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Is het een project in je eigen buurt (Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 4440, 4441).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!