Zonnepanelen Reimerswaal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Reimerswaal? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Met zonnepanelen op je woning wek je je eigen zonne-energie op. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij onze tool ontdek je praktische aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Reimerswaal!

zonnepanelen installateur 4401
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4401
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Reimerswaal juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.reimerswaal.nl bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Reimerswaal. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Reimerswaal zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Reimerswaal
Direct zonnepanelen bestellen? In Reimerswaal bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5775), dan is jouw winst al €1212,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,03 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, echter ook op financieel vlak. Pakweg 800.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Reimerswaal variëren tussen de €4100 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in plusminus 2950 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €663,75 (vergoeding juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Reimerswaal is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119006€3625 – €4225€380
2279011€5250 – €5800€525
3335014€6075 – €6100€850
4387018€6400 – €6800€930
5432020€7000 – €7200€960
6518023€7675 – €8025€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Reimerswaal tref jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Reimerswaal is 2850 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Reimerswaal?

Voor panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-reimerswaal

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Reimerswaal vergelijken? Met onderstaande tips vergelijk je moeiteloos een goede vakman in de regio. Veel specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Schets duidelijk het huis. Het soort dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Reimerswaal.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft voorletter + achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Hierdoor is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Daarna ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €30,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Reimerswaal.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Reimerswaal op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een lokaal project (Yerseke, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde, Rilland-Bath, Hansweert, Oostdijk)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 4400, 4401).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente