Zonnepanelen Baarland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Baarland? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. Via zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij onze tool doorzoek je praktische toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Baarland!

zonnepanelen installateur 4435
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4435
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Baarland juni 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.borsele.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Borsele. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €700,00. Als laatste kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Borsele kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Baarland
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Baarland kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten met een lage rente een groene lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4925), dan pak je al €1034,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je de reguliere stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa een half miljoen investeerders hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Baarland zitten vaak tussen de €4600 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op plusminus 2800 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en NLE betaal je daarvoor zo’n €630 (vergoeding juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Baarland kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119108€3625 – €4250€420
2305011€5300 – €5600€650
3333016€6025 – €6100€825
4411016€6325 – €6600€910
5460020€6900 – €7125€970
6484023€7550 – €8175€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Baarland check jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Baarland bedraagt 2830 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 11 panelen van 300 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh moet je rekenen op 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 4000 kWh gaat het om 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Baarland?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-baarland

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Baarland vergelijken? Middels tips van onze adviseurs kies jij zonder problemen een professionele expert in je postcoderoos. Het merendeel van de bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets de aard van de woning. De woning-categorie (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Kies daarna een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Baarland.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om naam, telefoonnummer en het emailadres. Op die manier weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €20,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Borsele.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Baarland op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 4435).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!