Zonnepanelen Veere kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Veere? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Geholpen door innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels onze website bekijk je omvangrijke toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Veere!

zonnepanelen installateur 4351
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Lange levensduur.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4351
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Veere juni 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.veere.nl lees jij de spelregels in de gemeente Veere. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €700,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Veere zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Veere
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Veere bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan men de aankoop BTW indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5900), dan pak je al €1239. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,045 en €0,09

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Grofweg een half miljoen huizen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Veere liggen tussen de €4100 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen resulteert in om en nabij 3000 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en/of Qurrent betaal je hiervoor wel €675 (prijs juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Veere kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120306€3575 – €4425€440
2299012€5225 – €5825€525
3329014€5900 – €6100€850
4416018€6450 – €6650€880
5469020€6925 – €7125€1010
6499023€7500 – €8025€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Veere vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Veere is 2730 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De doorsnee woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Veere?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-veere

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Veere vergelijken? D.m.v. het advies hieronder vergelijk je in een zeer korte periode een professionele leverancier in jouw omgeving. Het merendeel van de adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. Het type dak (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Veere.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Zo weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Aansluitend versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar check ook op de benodigde certificaten (zoals CE-keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €25,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Veere.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Veere op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit een project in je eigen buurt (Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 4350, 4351).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente