Zonnepanelen Hoedekenskerke kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Hoedekenskerke? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Wegens de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door deze website check jij toepasbare toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Hoedekenskerke!

zonnepanelen installateur 4433
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Duurzame investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4433
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoedekenskerke april 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.borsele.nl check je welke regelingen er zijn in de gemeente Borsele. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens is er ook een handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Borsele zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Hoedekenskerke
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Hoedekenskerke kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen extra voordelig een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft mag men de BTW van de aankoop terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4875), dan loopt dit al op tot €1023,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. In de volksmond: salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n 500.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hoedekenskerke liggen tussen om en nabij de €4700 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen genereert zo’n 2780 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €625,5 (tarieven april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Hoedekenskerke is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117106€3625 – €4450€430
2310012€5300 – €5775€500
3353016€6100 – €6125€775
4410017€6475 – €6625€890
5444020€6900 – €7250€970
6506022€7425 – €7950€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Hoedekenskerke check je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoedekenskerke is 2830 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 2000 kWh moet je rekenen op 7, voor 2900 kWh gaan we uit van 11, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook vinden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Hoedekenskerke?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoedekenskerke

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Hoedekenskerke vergelijken? Door middel van onze stappenplan heb jij snel en eenvoudig een betrouwbare specialist in je postcoderoos. Het merendeel van de aanbieders bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer het soort woning. Het genre woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Hoedekenskerke.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Dan weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Nadien verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €22,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Borsele.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Hoedekenskerke op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4433).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!