Zonnepanelen s-Heerenhoek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in s-Heerenhoek? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels deze website lees je bruikbare toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in s-Heerenhoek!

zonnepanelen installateur 4453
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4453
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen s-Heerenhoek juli 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.borsele.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Borsele. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Borsele kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in s-Heerenhoek
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In s-Heerenhoek zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens heel voordelig een groene lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5125), dan is het voordeel al €1076,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Hiervoor ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit heet ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,03 en €0,08

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Circa 650.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in s-Heerenhoek variëren tussen de €4300 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor pakweg 2880 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Engie en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €648 (tarieven juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in s-Heerenhoek bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120307€3550 – €4475€410
2299013€5075 – €5875€650
3337015€6025 – €6200€700
4405018€6350 – €6850€910
5441019€6975 – €7175€990
6512021€7400 – €7800€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Mede is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck s-Heerenhoek lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in s-Heerenhoek bedraagt 2830 kWh. Dit staat voor circa 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3875 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de investeerders bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in s-Heerenhoek?

Voor het leggen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-s-heerenhoek

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in s-Heerenhoek vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder zoek je zonder problemen een uitstekende vakspecialist in je postcoderoos. Verschillende adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de prijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het type dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in s-Heerenhoek.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend versturen ze de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de laagste offerte, maar check ook op de benodigde certificaten (bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €17,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Borsele.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in s-Heerenhoek op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het een lokaal project (Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4453).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!