Zonnepanelen Driewegen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Driewegen? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. D.m.v. zonnepanelen op het dak wek je zelf schone energie op. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van deze pagina lees je bruikbare adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Driewegen!

zonnepanelen installateur 4438
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Verantwoorde investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4438
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Driewegen mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.borsele.nl check jij de spelregels in de gemeente Borsele. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Borsele zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Driewegen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Driewegen kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5000), dan profiteer je al van een korting van €1050. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit heet ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,03 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 650.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Driewegen liggen tussen de €4600 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in zo’n 2830 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €636,75 (tarieven mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Driewegen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121008€3525 – €4325€420
2290013€5100 – €5700€500
3339015€6075 – €6275€725
4420017€6325 – €6675€940
5447019€7000 – €7300€1000
6519021€7525 – €8075€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Driewegen achterhaal je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Driewegen bedraagt 2830 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1875 kWh gaan we uit van 7, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3950 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Veel mensen bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Driewegen?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-driewegen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Driewegen vergelijken? Met behulp van het advies hieronder zoek je in enkele stappen een professionele monteur in jouw omgeving. Tal van leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf het type woning. Het soort dak (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Driewegen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Als laatste zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van experts uit de omgeving. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €30,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Borsele.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Driewegen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zeeland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een lokaal project (Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 4438).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!