Zonnepanelen Nisse kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Nisse? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. D.m.v. krachtige zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met zonnepanelenrevolutie.nl lees jij omvangrijke aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Nisse!

zonnepanelen installateur 4443
 • Een lagere energierekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Los van de energieleverancier.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4443
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nisse juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.borsele.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Borsele. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Borsele zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Nisse
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Nisse zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan je de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5050), dan pak je al €1060,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. In de volksmond: salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,03 en €0,105

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 750.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Nisse zitten vaak tussen de €4900 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op pak ‘m beet 2850 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €641,25 (vergoeding juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Nisse kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117206€3475 – €4475€410
2301012€5300 – €5725€500
3353015€6050 – €6050€825
4415018€6400 – €6675€950
5469019€7000 – €7225€1020
6508021€7500 – €7800€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Nisse lees jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nisse bedraagt 2830 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 panelen passend, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2825 kWh gaat het om 11, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle bewoners installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Nisse?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nisse

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Nisse vergelijken? D.m.v. onze stappenplan tref jij in enkele stappen een deskundige specialist in jouw streek. Sommige leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk het type huis. Het soort woning (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Nisse.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €22,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Borsele.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Nisse op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 4443).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!