Zonnepanelen Kwadendamme kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Kwadendamme? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van onze vergelijker doorzoek je praktische toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Kwadendamme!

zonnepanelen installateur 4434
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet het milieu op 1.
 • Los van de energieleverancier.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4434
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kwadendamme juni 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.borsele.nl doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Borsele. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Borsele kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Kwadendamme
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Kwadendamme kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€4900), dan loopt dit al op tot €1029. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 600.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Kwadendamme fluctueren tussen de €4800 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op ongeveer 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €627,75 (prijs juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Kwadendamme kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118807€3400 – €4200€400
2271013€5300 – €5800€500
3330016€5925 – €6050€725
4419017€6425 – €6725€950
5453019€6900 – €7250€1010
6505022€7425 – €7925€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Kwadendamme vind jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kwadendamme is 2830 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1825 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3925 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee klanten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Kwadendamme?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kwadendamme

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Kwadendamme vergelijken? Via de uitleg die hierna komt tref jij in korte tijd een erkende vakman in de regio. Verschillende specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot het tarief. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer expliciet jouw woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist biedt zo goedzonnepanelen advies in Kwadendamme.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: naam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten we hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Vervolgens verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de laagste offerte, maar bekijk ook relevante keurmerken (denk aan Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €17,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Borsele.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Kwadendamme op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het zonnestroom uit de buurt (Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 4434).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!