Zonnepanelen Lewedorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Lewedorp? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van deze pagina bekijk je actuele toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Lewedorp!

zonnepanelen installateur 4456
 • Een kleiner energiecontract.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4456
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lewedorp juni 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.borsele.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Borsele. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Borsele zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Lewedorp
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Lewedorp zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een krediet kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5200), dan is jouw winst al €1092. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,11

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 600.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Lewedorp liggen tussen om en nabij de €4400 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in grofweg 2910 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €654,75 (tarieven juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Lewedorp bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119606€3425 – €4375€430
2294011€5000 – €5875€625
3325015€6050 – €6125€800
4411018€6425 – €6775€910
5448019€6925 – €7200€1010
6493021€7500 – €7825€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Lewedorp check jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lewedorp is 2830 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 12 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1800 kWh zijn dat er circa 7, voor 2825 kWh gaat het om 11, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde mensen prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Lewedorp?

Voor de installatie van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lewedorp

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Lewedorp vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt tref jij snel en eenvoudig een uitstekende leverancier in je postcodegebied. Veel installateurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf het soort woning. Het soort dak (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Lewedorp.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn naam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Vandaar weten we hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Daarna zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week ontvang je een offerte op maat van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €22,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Borsele.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lewedorp op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zeeland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het een regionaal project (Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 4456).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!